Ylöjärven Vesi Oy saneeraa liitteenä olevien karttojen mukaisilla alueilla noin 1,8 km betoniviemäriverkostoa ja useita betonisia jäteveden tarkastuskaivoja. Saneeraus vähentää ylimääräisten vuotovesien pääsemistä viemäriverkostoon, joten saneeraus vähentää Ylöjärven Veden jätevedenpuhdistuksen kustannuksia.

Kartta saneerausalueesta

Asukkaita on aikaisemmin tiedotettu alkavista viemärisaneerauksista myös Suojastentien ja Moisiontien ympäristössä. Tutkimusten perusteella saneerauksille näillä alueilla ei ole kuitenkaan välitöntä tarvetta. Alueilla jatketaan tutkimuksia ja tarvittaessa tehdään saneeraustoimenpiteitä.

Saneerattavien viemäreiden materiaalina on betoni ja ne saneerataan sukkasujutus- menetelmällä. Vanhat betonikaivot pinnoitetaan osin uudelleen ruiskubetonoimalla ja pohjakourut muotoillaan uudelleen. Lisäksi osaan betonikaivoista tehdään sukkasujutus viemäriputkien tapaan. Osa kaivoista voidaan joutua myös uusimaan kaivamalla.

Töistä johtuen alueilla voidaan joutua kaivamaan muutama saneerausmonttu kaivojen uusimisen takia mutta suurelta osin saneeraustyö toteutetaan kaivamattomilla menetelmillä.

Töistä aiheutuu kaduilla ja muilla työalueilla hetkellisiä vaikutuksia liikenteelle. Viemärien toimintaan saneeraustyöllä ei ole vaikutusta.

Pahoittelemme aiheutuvia häiriöitä ja pyydämme teiltä kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta töiden edetessä.

Olemme budjetoineet verkostojen saneeraamiseen alueella yhteensä noin 300 000 euroa. Jos emme sijoittaisi tätä summaa näiden alueiden saneeraamiseen, se sijoitettaisiin jonnekin muualle. Näin ollen tällä saneerauksella ei ole suoraa vaikutusta vesihuollon maksuihin.

Työn yhteydessä saneerataan ainoastaan runkoviemärilinjoja. Tonttihaaroille ei lähtökohtaisesti tehdä toimenpiteitä. Mikäli saneeraustarvetta kiinteistöillä kuitenkin ilmenee, voitte keskustella mahdollisesta saneerauksesta yhteistyökumppanimme kanssa.

 

Hankkeen aikataulu

Viemärilinjojen pesut ja kuvaukset on aloitettu ja suurelta osin tehty. Runkoviemärien sukkasujutus ja viemärikaivojen saneeraukset toteutetaan heinä-syyskuun aikana seuraavasti:

  • Pajukontie, Elämänlähteentie, Lepikonkuja, Leikkikuja, Kenttäkuja, Tanhuantie, Pohjajärventie ja Rajakuja, viikot 30-35
  • Rauhalantie, Tiikontie ja Mäntykalliontie, viikot 36-39

Saneeraustyö on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessaan syyskuun aikana.

 

Yhteystiedot

Tilaaja:

Ylöjärven Vesi Oy

Puhelimitse yhteys 040-730 3022

Hallinto:                                 Jouni Vähäkyttä (yhteys sähköpostin kautta)

Rakennuttaja/valvoja:        Tatu Hoikkala (valikko nro 5)

Varalla:                                   Janne Hakala (valikko nro 2)
loma-ajan sijaisena 8.8.2022 asti Herman Warjus, p. 040 487 5489

Sähköposti:                            etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Urakoitsija:

Sujutek Oy

Petteri Niemi, 040 834 3305, etunimi.sukunimi@sujutek.fi

Petri Pulli, 040 588 1008, etunimi.sukunimi@sujutek.fi

Urakoitsijan päivystysnumero (24H) 040 199 0706