Ylöjärven Vesi Oy:n hallitus hyväksyi marraskuun 2021 kokouksessaan yhtiön vuoden 2022 talousarvion. Talousarvio on laadittu siten, että puhtaan veden kuutiohintaa korotetaan viisi senttiä ja jäteveden kuutiohintaa korotetaan 11 senttiä. Omakoti- ja pientalon puhtaan veden perusmaksu nousee 87 senttiä ja jäteveden perusmaksu 1,30 euroa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa neljän hengen omakotiasiakkaalle ns. normaalikulutuksella noin 56 euron korotusta vuodessa eli noin euron viikossa. Ym. korotukset sisältävät arvonlisäveron.

Isompien mittarikokojen osalta perusmaksut nousevat puhtaan veden osalta 8 % ja jäteveden osalta 12 %.

Liittymismaksujen perusteena asemakaava-alueella on asuinrakennusten ja vastaavien osalta tulevaisuudessa tontin kokonaisrakennusoikeus. Teollisuusrakennusten ja asemakaava-alueiden ulkopuolisten alueiden hinnoittelussa ei tule muutoksia.

Vahantajoen alueella jätevesimaksun perusmaksu nousee 1,30 euroa kuukaudessa.

Kakkosvesihinnastoon ei tule muutoksia vuodelle 2022.

Vuoden 2022 budjetin avainlukuja:

Liikevaihto ja muut liiketoiminnan tuotot 9,7 miljoonaa euroa (9,2 M€ vuonna 2021)

Toimintakulut 4,88 miljoonaa euroa (4,71 M€)

Poistot 3,82 miljoonaa euroa (3,82 M€)

Rahoituskulut 0,47 miljoonaa euroa (0,48 M€)

Uudisinvestoinnit 1,80 miljoonaa euroa (2,8 M€)

Saneerausinvestoinnit 2,1 miljoonaa euroa (1,44 M€)

Tilikauden tulos 0,53 miljoonaa euroa ylijäämäinen (0,18 M€)

Ylöjärven Vesi Oy jatkaa vastuullisia saneerausinvestointeja vesihuollon toimitusvarmuuden ylläpitämiseksi. Uudisinvestoinnit ovat pääasiassa uusien kaava-alueiden vesihuollon rakentamista yhteistyössä Ylöjärven kaupungin kanssa. Omia investointeja ovat Saurion pääpumppaamon siirron aloittaminen ja viemäröintihanke Takamaan alueella. Korkea investointitaso asettaa haasteita maksuvalmiuden jatkuvaan ylläpitämiseen. Tämän vuoksi myös liikevoittoa ja -tulosta on kasvatettava edellisistä vuosista.

Hyväksytty budjetti on Ylöjärven kaupungin strategian mukainen ja täyttää kaupungin yhtiölle asettamat tavoitteet.

Vesihuoltolain 18 § mukaan vesihuoltolaitoksen maksujen tulee olla sellaiset, että pitkällä aikavälillä voidaan kattaa vesihuoltolaitoksen uudis- ja korjausinvestoinnit sekä kaikki muutkin kustannukset.

Lisätiedot toimitusjohtaja Jouni Vähäkyttä p: 050 390 4785, jouni.vahakytta@ylojarvi.fi.